Biz Kimiz?
Temelleri 1997 yılında atılan Yabancı Diller Yüksekokulu, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde hazırlık eğitimi veren bir kurumdur. Yüksekokulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin bir yabancı dilde yetkin olmalarını ve mesleki kariyerlerine katkı sağlayacak dil becerilerini kazandırmayı hedefleyen bir hazırlık eğitimi sunulmaktadır. Yabancı Diller Yüksekokulumuz kadrosunda; 49 öğretim görevlisi bulunmaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
“Dilin ışığında ortak gelecek” sloganıyla yola çıkan Meslek Yüksekokulumuz, genç ve dinamik akademik kadroya sahiptir. Akademisyenlerimiz, öğrencilerimizin bir yabancı dilde okuma, konuşma, yazma, dinleme ve anlama becerilerini geliştirme vizyonunu benimsemektedir. Öğrencilerimiz Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve programı kapsamında yetiştirilmektedir. Öğrencilerimiz öğrendikleri dili sosyal, akademik ve meslek hayatlarında etkin bir biçimde kullanabilen, özgüvenli ve entelektüel donanıma sahip niteliktedir. Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı? Yüksekokulumuz fiziki ve teknik alt yapısı ile dünya dillerinin öğretiminde en güncel yaklaşımları kullanmaktadır. Yüksekokulumuzda öğrencilerimizin faydalanacağı 2 adet dil laboratuvarı, 1 adet simülasyon laboratuvarı ve 1 adet kütüphane bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu imkânlar sayesinde kaliteli bir eğitim-öğretim hayatı sürmektedir.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Yüksekokulumuz, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenci değişim programları ile dil eğitimini geliştirme olanakları sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Yüksekokulumuz öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla farklı kültürlerden gelen öğrencilerimizin sosyal bir etkileşim içinde dili yaşamaları için sosyal faaliyetler sunmaktadır. Ayrıca, Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.