Mütercim Tercümanlık Bölümü Oryantasyon Toplantısı

Yazar: doganbaydal | Tarih: 8 Ekim 2023

6 Ekim 2023 Cuma Günü saat:14.00’da OMÜTÜRKÇE Konferans Salonunda 1. ve 2. Sınıf Mütercim Tercümanlık Bölümü lisans öğrencilerine yönelik oryantasyon toplantısı düzenlenmiş, yüksekokul ve üniversite bünyesinde gerçekleşen gelişmeler öğrencilerle paylaşılmıştır. Toplantıda ilk olarak Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ, geçmişten günümüze Yabancı Diller Yüksekokulu ve Mütercim Tercümanlık Bölümü hakkında bilgi vermiş, yüksekokulumuzun vizyonunu, yapılanları, ileride yapılması planlanan faaliyetleri ve öğrencilerden beklentilerini dile getirmiştir. Hocamız başarılı bir eğitim-öğretim yılı temennisiyle sözlerine son vermiştir. Ardından Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali DİNCER, öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yıllarını tebrik etmiş; yeni ama günden güne gelişen ve büyüyen mütercim tercümanlık bölümünün, açılması planlanan İngilizce Lisans programıyla birlikte farklı bir seviye atlayacağını, dolayısıyla bölümler arasında iletişim, koordinasyon, eşgüdüm ve geçirgenliğin önemini vurgulamıştır. DİNCER, öğrencilerin beklentilerinin farkında olunduğu nitekim gerekli düzenlemelerin de yapıldığı bilgisini paylaşmıştır. Son olarak Öğr. Üyesi Yusuf İbrahim YÜCEL yansı eşliğinde Yabancı Diller Yüksekokulu personeli, kampüste yaşam, akademik takvim, OMÜ Önlisans/Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği, müfredat ve dersler hakkında sunum gerçekleştirmiştir. Müdürümüz Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ’nin öğrencilerin soru ve şikayetlerini dinlemesinin ardından toplantı sona ermiştir.