Fakültelerin 1. ve 2. Sınıfında bulunan Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Hakkında

Yazar: doganbaydal | Tarih: 2 Ekim 2023

Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi hariç diğer tüm fakülteleri bölüm /program müfredatlarında yer alan B1 seviye İngilizce dersleri, 1. Sınıfta bulunan YDİ113 Yabancı Dil I- YDi114 Yabancı Dil II; 2. sınıfta bulunan YDİ213 İleri İngilizce I – YDİ214 İleri İngilizce II (Yıllık eğitim veren fakültelerde YDİ113Y Yabancı Dil-YDİ213Y İleri İngilizce) derslerini kapsamaktadır. 4 Ekim Çarşamba günü 9:30-12:00 saatleri arasında kendi fakülte binanızda bu dersleri kapsayan muafiyet sınavı yapılacaktır. Bu sınavdan 60- 64 arası puan alan öğrenciler, Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden; 65-69 puan arası alan öğrenciler İleri Yabancı Dil I dersinden; 70 ve üzeri puan alan öğrenciler İleri Yabancı Dil II dersinden muaf olurlar. Sınavın içeriğinde 50 adet çoktan seçmeli soru ve 20 puanlık paragraf yazma sorusu vardır. Sınava Yalnızca yeni kayıtlanan 1. sınıf öğrencileri girebileceklerdir.

Eğitim Fakültesinde yapılacak olan muafiyet sınavı YDİ101 Yabancı Dil I- YDİ102 Yabancı Dil II derslerini; İlahiyat Fakültesinde yapılacak olan sınav ise YDİ113 Yabancı Dil I- YDi114 Yabancı Dil II derslerini kapsayacaktır. Sınavların içeriğinde 50 adet çoktan seçmeli soru bulunmaktadır. Sınava Yalnızca yeni kayıtlanan 1. sınıf öğrencileri girebileceklerdir.

Yalnızca Turizm Fakültesi bölümleri müfredatlarında yer alan B2 seviye İngilizce dersleri YDİ313 İleri İngilizce III- YDİ314 İleri İngilizce IV- YDİ413 İleri İngilizce V derslerini kapsamaktadır. Turizm Fakültesi bölümlerine kayıtlı 3. sınıf öğrencileri bu dersleri kapsayan muafiyet sınavına girebileceklerdir. Sınavdan 60-64 arası puan alan öğrenciler YDİ313 İleri İngilizce III dersinden; 65-69 arası puan alan öğrenciler YDİ314 İleri İngilizce IV dersinden; 70 ve üzeri puan alan öğrenciler YDİ413 İleri İngilizce V dersinden muaf olacaklardır. Sınavın içeriğinde 50 adet çoktan seçmeli soru ve 20 puanlık paragraf yazma sorusu vardır.