17-18 EYLÜL 2019 ZORUNLU HAZIRLIK SINIFLARI YABANCI DİL YETERLİK SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Yazar: dozal | Tarih: 16 Eylül 2019

2019-2020 Akademik Yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesine yeni kayıt yaptıran ve geçen akademik yılda hazırlık sınıfında başarısız olan

• İngilizce Öğretmenliği,
  • Almanca Öğretmenliği,
  • Fransızca Öğretmenliği,
  • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü,
  • İngilizce İktisat Bölümü ve
  • İngilizce Tıp Programı öğrencileri,

17-18 Eylül 2019 tarihlerinde, aşağıdaki tabloda ayrıntılarıyla gösterilen saat ve oturumlarda, Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavına (Proficiency Exam) gireceklerdir.

Öğrencilerimiz 17-18 Eylül Yeterlik Sınavında başarısız olmaları durumunda, 24 Eylül 2019 tarihinde saat 10.00'da Yabancı Diller Yüksekokulu'nda Düzey Belirleme Sınavına (Placement Exam) girecekleridir.

Samsun Üniversitesi'ne bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri de 17-18 Eylül 2019 Yabancı Dil Yeterlik Sınavına OMÜ Kurupelit Kampüsündeki Yabancı Diller Yüksekokulunda katılacaklardır. Bu öğrencilerimiz de 17-18 Eylül Yeterlik Sınavında başarısız olmaları durumunda, 24 Eylül 2019 tarihinde saat 10.00'da Yabancı Diller Yüksekokulu'nda Düzey Belirleme Sınavına (Placement Exam) girecekleridir.

17-18 EYLÜL YETERLİK SINAVI (Proficiency Exam) ÜÇ OTURUMDAN OLUŞMAKTADIR.

SINAVIN TARİH, SAAT VE OTURUMLARI AŞAĞIDAKİ TABLODA GÖSTERİLMEKTEDİR:

Tarih Saat Sınav Oturumu
17 Eylül 2019, Salı 10.00-12.00 1. Oturum: Yabancı Dil Bilgisi, Sözcük Bilgisi, Okuma-Anlama Becerileri vb.
17 Eylül 2019, Salı 13.30-15.00 2. Oturum: Yazma Becerileri
18 Eylül 2019, Çarşamba 10.00-12.00 3. Oturum: Konuşma Becerileri

Örnek sınavlara Yüksekokulumuzun web sitesi anasayfasının alt tarafındaki "Bağlantılar" kısmının "YDYO sınav örnekleri" bölümünden ulaşabilirsiniz.

YETERLİK VE DÜZEY BELİRLEME SINAVLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR:

1. Sınava gelirken yanınızda mutlaka nüfus cüzdanı ya da öğrenci kimliği ile kayıt yaptırdığınıza dair belgeyi getiriniz.
  2. Sınava gelirken mutlaka kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş getiriniz. Sınav sırasında öğrencilerin birbirinden kalem, silgi vb. eşya alışverişi kesinlikle yasaktır.
  3. Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin sınavın başlamasından yarım saat önce sınava girecekleri salonun kapısında hazır bulunmaları zorunludur. Öğrencilerin oturacakları yerleri saptamak, gerekirse sınav sırasında bir öğrencinin yerini değiştirmek yetkisi sınav gözetmenlerine aittir.
  4. Sınav salonuna 15 dakikadan geç gelen öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaklardır.
  5. Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, öğrenciler sınavın ilk 30 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince öğrencilerin tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir öğrenci tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.
  6. Öğrencilerin sınava • çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo vb. haberleşme araçlarıyla; • cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla;
    • silah vb. teçhizatla girmeleri kesinlikle yasaktır.
  7. Sınav süresince öğrencilerin • birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları; • salondaki görevlilere soru sormaları; sınav salonunda sigara, pipo, puro vb. içmeleri; • sözlük, sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanmaları; • başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri; • sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları sınav kurallarına aykırıdır.