YDYO Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisimiz AÇEV ve MEV’i Ziyaret Etti

Yazar: | Tarih: 4 Nisan 2018

Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi koordinatörümüz Nazan Şimşek AÇEV (Aile Çocuk Eğitim Vakfı) Aile Eğitimleri Birimi Saha Danışmanı ve PDR Ekrem Gül’ün daveti üzerine kendileriyle ve Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğretmenleriyle bir araya geldi. Toplantıda AÇEV’in Samsun’daki çalışmaları hakkında bilgi alan Şimşek öğretmenlere yerel ve uluslararası sosyal ve kültürel projeler hakkında bir bilgilendirme yaptı.

Toplantıda kadın ve aile sorunlarının yanı sıra örgün eğitim kadar mevcut yaygın eğitim yöntemlerinin katkı ve önemine değinildi. Daha sonra sınıfları da gezen koordinatörümüz öğrencilerle de uzun sohbetler yaparak kendilerini Yabancı Diller Yüksekokulumuzu ziyaret etmeye davet etti.

MEV öğretmenlerinin ve öğrencilerinin sorduğu soruların merkezini küçülen Dünya’da uluslararasılaşmanın yöntemleri ve Şimşek’in ofis çalışmaları yanında yurt dışı ve yurt içi tecrübeleri oluşturdu. Yoğun ilgi gördüğü ziyaret sırasında öğrencilerin meraklarını gidermeye çalışan Koordinatörümüz onları hayal kurmaktan ve soru sormaktan vazgeçmemeye kendilerine inanmaya davet etti.

AÇEV Aile Eğitimleri Birimi Saha Danışmanı Ekrem Gül babaların çocuklarına yönelik daha fazla sorumluluk almaları ve ev içi roller paylaşmaları amacıyla sürdürdükleri "İlk iş Babalık” projesi hakkında Koordinatörümüze bilgi vererek Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisimizi Samsun AÇEV’in Babalar Günü etkinliğine davet etti. “Sevgimde nefrete yer yok” sloganıyla Samsun’un hayatında ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran Projeyi Samsun şehir merkezi dışına köylere kadar taşıdıklarını söyleyen Gül kadınların yaşadıkları sorunların erkeklerin düşünce ve yaklaşımlarında yaratılacak değişikliklerden geçtiğini vurguladı.