Samsun Engelli Kadınlar Derneğini Ziyaret

YDYO - Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisimiz, Samsun Engelli Kadınlar Derneğine bir ziyaret gerçekleştirdi. Samsun özelinde engelli kadınların sorunları, aile ve yakın çevrenin tutumlarının engelli bireylerin yaşamlarına etkileri ile derneğin çalışmaları hakkında dernek başkanı Selma Gündoğdu ile görüşen ofis koordinatörümüz Nazan Şimşek, “Engelsiz” ortamlar yaratmanın yolunun engelli kadınların eğitim ve bilim alanlarında da hakkı olan yönlendirme ve eğitimi almaları olduğunu vurguladı. Ülkemizde ve Dünya’da bunun örneklerine rastlamanın mümkün olduğu düşüncesinin ailelerle daha çok paylaşılmasının Samsun’da yaşayan engelli kadınlar açısından faydalı olacağına da değinen Şimşek, bu tür faaliyetlerle Samsunluların ve Samsundaki kamu kurum ve kuruluşlarının dikkatlerinin konu üzerine daha çok çekilebileceğinin de altını çizdi.
Koordinatörümüz, sonrasında derneğin el sanatları atölyesini de gezerek engelli kadınlarla sohbet etti. Halk eğitim eğitmenlerinin denetiminde çalışan çeşitli engel gruplarından kadınlar ve dernek yönetimi, en kısa sürede iade-i ziyaret yapacaklarını belirterek, ofisimiz ve üniversitemizle çeşitli alanlarda ortak çalışmalar sürdürme isteklerini bildirdiler.