İkinci Uluslararası Kültür Günü Etkinliği

Eğitim Fakültesi İngilizce, Fransızca, Almanca Öğretmenliği Hazırlık sınıfları ile İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları ve diğer fakültelerin Zorunlu Hazırlık Sınıflarına devam eden öğrencilere kültürel farkındalık kazandırmak,  uluslararası öğrencilere kendi kültürlerini tanıtma fırsatı sunmak ve öğrencilerimizin yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, 27.04.2017 tarihinde 13.30-16.00 saatleri arasında Yüksekokulumuzda geleneksel Intercultural Day (Uluslararası Kültür Günü) etkinliği düzenlenmiştir.
Bu sene ikincisi gerçekleşen Intercultural Day etkinliğinde yaklaşık 150 hazırlık öğrencisi gruplar halinde çalışarak 20 farklı ülkeyi tanıtan stantlar hazırlamışlardır. Bu stantlarda, Türkiye, Fransa, Almanya, İtalya, Madagaskar, Türkmenistan, Irak, İran, Uygur Türkleri, Japonya, Çin, Kore, Bosna Hersek, Bulgaristan, Meksika, Avustralya, İrlanda, İngiltere, Rusya, Çek Cumhuriyeti’ne  ait yemekler, kostümler, objeler ve posterler sergilenerek, öğrencilerimiz tarafından İngilizce olarak tanıtılmıştır. Ayrıca, stantları ziyaret eden öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulunulmuştur.
Son derece coşkulu ve neşeli bir ortamda gerçekleşen etkinlik, Piri Reis Mesleki Anadolu Lisesinden 30 öğrencinin de katılımıyla renklenmiştir. Etkinlik, öğrencilerin dansları ve hep birlikte söyledikleri şarkılarla sona ermiştir.