Danışmanlık ve Gençlik Ofisimiz TÜBİTAK ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Görüştü

TÜBİTAK, Bilim ve Toplum Daire Başkan Vekili Bekir Çengelci ve ekibi, Samsun’da inşasına başlanacak olan Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘ne bir ziyarette bulundular. Ziyarete davetli olarak giden Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi Koordinatörü Nazan Şimşek, ofis bünyesinde oluşturulan “Samsun Bilim Gönüllüleri” grubuyla birlikte hayata geçirdikleri “Bir Dilim, Bilim” projesi ve ofisinin Bilim Merkezine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üniversite öğrencilerinin katılımından duydukları memnuniyeti belirten Çengelci, projeyi daha kapsamlı ele alma ve ileriye dönük birlikte yapılacaklar konularında görüşlerini dile getirdi. Özelde bu projenin, genelde ise Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı ve TÜBİTAK’ın genç bilim heveslilerine yönelik sunabileceği fırsatlara da değinen Çengelci, bu yöntemlerle üniversitemizde eğitim gören yetenekli ve bilime hizmet edecek gençlerin açığa çıkarılmasının Bilim Merkezi projelerinin yaygınlaştırılmasının temel hedefi olduğunu belirtti.
Görüşmelere başkanlık eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ramazan Aydın ve Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi Koordinatörü Mustafa Güler, otuz beş OMÜ öğrencisinin katılımıyla oluşturulan “Samsun Bilim Gönüllüleri” grubunun daha çok yeni oluşturulmuş olmasına rağmen umut verici çalışmalarla işe koyulduklarını belirttiler. Bekir Çengelci de Belediye ve TÜBİTAK olarak desteklerinin bilimle ilgilenen çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olması gerektiğini ve bu çalışmalarının boyutlandırılmasının ancak böyle mümkün olduğunu belirterek diğer projelerdeki tecrübelerinden ve yurt dışı izlenimlerinden örnekler sundu.
“Samsun Bilim Gönüllüleri”, her yaştan çocuk ve genç gruplarına ve halka bilim merkezini ve önemli bilim insanlarını tanıtma, bilimin günlük yaşamımızın bir parçası olduğu farkındalığı oluşturma, öğrencilerimizin akademik çalışmalarını bilim yapma ve bilimi sevdirme ekseninde planlamalarını sağlamak amacıyla Yabancı Diller Yüksekokulu, Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi tarafından oluşturulmuştu. Grup,  projelerinin ilk ayağını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Anaokulu’nda 6 yaş grubu çocuklarla, 15 ve 18 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirdi. İlk çalışmalarının verdiği şevkle yoluna devam eden “Samsun Bilim Gönüllüleri”, önümüzdeki günlerde etkinliklerini Samsun geneline yaymayı planlıyor.
TÜBİTAK’ın “Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı” kapsamında gündeme gelen, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın 2015’te protokol imzalayarak başlattıkları süreç; üniversite, lise, orta öğretim, ilköğretim ve okul öncesi genç ve çocuklanın ilgi ve katılımlarıyla hedefine odaklanmış olarak çalışmalarını sürdürüyor.