Çince Öğrenmenin Zorlukları ve Güzel Yanları

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü öğrencisi Halime Zeynep SÜRÜCÜ, 6 Kasım 2016 tarihinde Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen üniversiteler arası “Çince Öğrenmenin Zorlukları ve Güzel Yanları” konulu Çince Kompozisyon yarışmasında 86,83 puanla teşvik ödülüne hak kazanmıştır. Üç dönemdir, Yabancı Diller Yüksekolu’nda, Çin asıllı öğretim görevlisi Yahui Fan tarafından haftada 2 saat verilen Serbest Seçmeli Çince dersini alan öğrencimiz ilk 3’e giren Çin Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin sadece 0,67 puan gerisinde kalarak 4. oldu. Katılımcıların en az 800 karakter yazarak başvurması istenen yarışmaya 900’den fazla karakter yazarak katılan öğrencimiz düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Çoğu insanın önyargıyla yaklaştığı Çince, göründüğü kadar zor olmamakla beraber hızla gelişen uluslararası ticari ilişkilerde çok önemli bir yere sahip olması nedeniyle öğrenilmesi gereken ve gerçekten istenildiğinde kolaylıkla öğrenilebilecek bir dil.  Ülkemin turizm, ticaret ve lojistik ağını en iyi şekilde temsil etmek adına Çince’yi severek, eğlenerek öğreniyorum. ‘Kim Çince Zor Diyor? ‘ başlıklı kompozisyonum ile sadece yabancı bir dil daha değil sabrı ve azmetmenin önemini de öğrenmiş oldum. Atatürk’ün izinden giderek ülkeme ve milletime faydalı bir fert olabilmek için eğitim aldığım Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin öğrencisi olmaktan gurur duyuyor ve mesleki hayatıma büyük katkısı olacak Çince’yi öğrenme fırsatı sunduğu için üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’na ve desteğini esirgemeyen, bana olan sonsuz güveniyle beni, başarabileceğime inandıran, bu başarının ana kahramanı, çok değerli hocam Yahui Fan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”  dedi. Kendisini başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.