18 Mart Şehitler Yürüyüşü

Yazar: | Tarih: 18 Mart 2018

Üniversitemizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği "18 Mart Şehitler Yürüyüşü" Üniversite personeli ve öğrencilerinin Samsun protokolünün ve Samsunluların geniş katılımıyla gerçekleşti.

Yaklaşık 10 bin kişinin bir araya geldiği yürüyüşte Yabancı Diller Yüksekokulu olarak başta Müdürümüz Doç. Dr. Nalan Kızıltan olmak üzere akademik ve idari personelimiz ve yüreği vatan sevgisiyle çarpan öğrencilerimizle yerimizi aldık.

Samsun Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğünün önünden başlayan yürüyüş şehitlerimiz ve ülkemiz için atılan sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na kadar sürdü.

Atatürk Anıtı’nın önünde ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

18 Mart gibi anlamlı bir günde yürüyüşe katılarak böylesine güzel bir tablonun oluşumuna destek veren herkesi sevgi ve saygıyla selamladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç "Bu yürüyüşle tarihe sökülmez bir şekilde kazınmış o anlamlı günü hatırlamak istedik. 18 Mart tarihe Çanakkale'nin geçilmez olduğunu yazdığımız Türk Milleti’nin dirilişinin destanlaştığı günün adıdır. Aynı zamanda 18 Mart her türlü yokluğa yoksulluğa ve imkânsızlığa rağmen iradenin inancın ve imanın nelere kadir olduğunun gösterildiği günün adıdır. 18 Mart bu nedenle adının sadece bir günde geçileceği bir gün değildir. Bu günü tertiplememizin sebebi o gün ölüme gül bahçesine girer gibi giden kahramanlarımızın koşuşlarını hatırlamamız ve nedenlerini bilmemizdir. Bir vatan kanla sulanmadıkça vatan olamıyor. Bunun destanlaştığı günün adıdır 18 Mart. 18 Mart'ta şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum." dedi.

Rektör Bilgiç'in konuşmasının ardından söz alan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuyarak alanı dolduran vatandaşlarla birlikte dua etti. Dua sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin düzenlediği ve Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği "18 Mart Şehitler Yürüyüşü" sona erdi.